Categorieën
Duiknieuws

Zwaardvis doodt Maleisische visser

Een visser uit Langkawi in Maleisië is afgelopen zaterdagavond omgekomen toen een zwaardvis het water uit vloog en de man in zijn hoofd stak. De 39-jarige Adnan Walid liep zeer zwaar letsel op toen een stuk van de bek van de vis afbrak en in zijn hersenen terechtkwam.

De vis miste de oogbal van de man, maar doorboorde zijn brein. Ondanks dat het slachtoffer de 30 centimeter lange vis eruit trok, bleef een stuk van de vis achter. De man werd door een vriend naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis overgebracht, maar moest later naar een ander ziekenhuis vanwege complicaties. Aldaar raakte de man buiten bewustzijn en overleed hij korte tijd later.

De vriend van Adnan, die anoniem wil blijven, voegt toe: “Het was een bizar ongeval. Het is vaker voorgekomen dat mensen gewond raakten door een vis, maar nog nooit dat iemand werd gedood.” De 34-jarige vrouw van de man, Mariah Abdullah, vertelt dat haar zoons, van respectievelijk 14 en 12 jaar oud, niet wilden dat hij uit zou varen afgelopen zaterdag. Ze vonden dat er een te harde wind stond. “Maar ik had geen reden om me er druk over te maken”, aldus de vrouw. Het lichaam van de man is teruggebracht naar Langkawi om aldaar begraven te worden.